Als je iets wil veranderen

moet je in beweging komen

IJssel Financieel Advies Maarssen Home
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten mijngeldzaken
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten ffp

Net zoals veel anderen maak ik tijdens de zomer tijd en ruimte om na te denken over ‘Waarom doe ik wat ik doe?’ en ‘Welke plannen wil ik in de tweede helft van 2022 realiseren?’. Dit brengt mij bij de start van mijn onderneming en de actie tot verandering.
Eigenlijk wilde ik helemaal geen ondernemer worden. Ik groeide op in een ondernemersgezin, mijn ouders hadden een winkel. Dat betekende dat wij regelmatig zes dagen in de week aan het werk waren. Al van jongs af aan werden wij als kinderen op nationale feestdagen ingezet voor de extra werkzaamheden in de winkel zoals balansen en schoonmaak. Stilzitten was er niet bij. Een logische stap was dat ik mijn middenstandsdiploma ging halen. Maar daarna koos ik niet voor het ondernemerschap, ik ging bij een bank werken omdat geld mijn fascinatie had. En dan vooral wat geld voor je kan betekenen in vrijheid, van leven, tijd en keuzes maken.
Terug naar mijn passie
27 jaar heb ik met plezier bij de bank gewerkt, totdat de ontstane processen het plezier van bankieren bij mij weghaalde. Ik kon niet meer naast mijn klanten staan en miste de menselijke maat. Er moest iets veranderen. Als werken bij de bank geen optie meer was, wat wilde ik dan gaan doen?
Ik kwam terug op mijn oude passie: ‘wat kan geld voor je betekenen?’ En dan met name om met persoonlijke begeleiding anderen inzicht te geven in welke keuzes er zijn, passend bij de persoon en de situatie. Kennis delen zodat mensen betere keuzes kunnen maken. Ik werd ondernemer om anderen te kunnen bieden waarvoor ik sta.
De eerste schreden op het ondernemerspad waren spannend maar vooral ontzettend leuk en ik heb veel geleerd. Ik ben dankbaar dat ik mij zo heb mogen ontwikkelen. Voordat ik de stap naar ondernemen zette, heb ik natuurlijk ook eerst zelf naar mijn financiën gekeken of ik de vrijheid had om mijn bedrijf en klandizie op te bouwen. Via via kwamen de klanten bij mij en dat is eigenlijk altijd zo gebleven.
Begeleiden bij het maken van financiële keuzes
Mijn grootste toegevoegde waarde is nog steeds het geven van persoonlijke begeleiding bij het maken van keuzes. Ik vind het ontzettend mooi dat ik mensen daarin mag bijstaan. Vaak gaan de vragen over ‘Hoe ziet mijn financiële toekomst eruit?, Hoe hoog is mijn pensioen en kan ik dan ook minder gaan werken?, ‘Moet ik verzekeren of niet, de hypotheek aflossen of niet?’ Veel mensen hebben wel een idee van keuze, maar samen onderbouwen we het gevoel met cijfers en afwegingen, zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden. Dat geeft rust en zekerheid.
Door de jaren heen heb ik mijn diensten verder uitgewerkt en verfijnd, Inmiddels staat er naast de persoonlijke begeleiding van ondernemers ook een vitaliteitsprogramma voor werkgevers en hun medewerkers. Het continue proces van nadenken hoe je jouw klanten het beste kunt helpen, vind ik het meest leuk aan ondernemen. Ik weet en hoop dat mijn hulp mensen aanzet tot actie. Want als je iets wil veranderen, moet je in beweging komen.
Ik wens je een fijne zomer met ruimte voor jouw overdenkingen.
Wil je daarna eens over jouw financiële toekomst sparren? Kom langs, de koffie staat klaar!
Denise van den IJssel

Van den IJssel Financieel Advies

Boomstede 522
3608 BK Maarssen

06 22 91 99 41

CFP logo vandenijssel financieel advies

Van den IJssel Financieel Advies steunt:

Copyright 2022 © Van den IJssel Financieel Advies I Boomstede 522 3608 BK Maarsen | info@vandenijssel-financieeladvies.nl 06 22 91 99 41

Websitedesign | Designbyelja | Teksten | Angelie-Inkt