Opnieuw op zoek naar de balans tussen werk en privé

Kan ik minder gaan werken of eerder stoppen met werken?

IJssel Financieel Advies Maarssen Home
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten mijngeldzaken
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten ffp

Corona heeft ons in de afgelopen jaren niet alleen ‘on hold’ gezet, het heeft bij velen ook de ogen geopend. Er is hernieuwde aandacht voor minder werken of eerder stoppen met werken. Vooral onder de wat oudere mensen met een fysiek, zwaar, beroep. In de twee rustige jaren hebben zij ondervonden hoe fijn het is om ook tijd voor andere zaken te hebben. De opstart van het weer als vanouds hard aan het werk zijn en de drukte van het sociale leven, valt bij hen zwaar. Zij vragen zich toch af: ‘Hoe ga ik gezond en met plezier de eindstreep halen? Ik ben nu nog fit, maar zie mijzelf niet tot mijn 67ste zo doorgaan……… ‘

Voor hen zijn er regelingen voor eerder stoppen met werken of minder werken, zoals de RVU en het Generatiepact. Kies je voor de Regeling Vervroegde Uittreding, dan kan je maximaal drie jaar eerder dan jouw pensioengerechtigde leeftijd stoppen met werken. Je gaat dan volledig uit dienst en bouwt geen pensioen meer op. Het Generatiepact is een regeling waarbij je minder gaat werken. Je levert dan een stukje salaris in voor de tijd die je minder werkt. De pensioenopbouw loopt door.
Over beide opties zijn vaak afspraken in de cao vastgelegd. Vraag dus jouw werkgever naar de mogelijkheden in jouw branche.

RVU en Generatiepact zijn mooie regelingen, maar verschillend per cao en geen super-totaal-oplossingen. Daarom is het ontzettend belangrijk om te kijken wat zo’n regeling financieel voor jou inhoudt. Past jouw huidige levensstijl straks nog wel bij het nieuwe inkomen of moet je keuzes maken? Het is zaak om goed inzicht te krijgen. Daar kan ik bij helpen.

Als financieel adviseur wordt mij vaak gevraagd: Is het écht mogelijk om minder te gaan werken of eerder te stoppen met werken? Mensen zijn op zoek naar bevestiging. Kan het? Kan ik in mijn huis blijven wonen? Kan ik zelf voor mijn zieke partner gaan zorgen? Hoe moet ik dat vormgeven?
Samen doen we dan een inventarisatie waarbij de hoofdvraag is: Wat ben je gewend om te doen en kan je dat straks ook blijven doen? Ik help je daarbij. Van wens tot realisatie. Stap voor stap krijg je duidelijkheid, perspectief én rust.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe balans tussen werk én privé? Bel mij gerust.

Denise van den IJssel
Financieel Adviseur

 

 

Van den IJssel Financieel Advies

Boomstede 522
3608 BK Maarssen

06 22 91 99 41

CFP logo vandenijssel financieel advies

Van den IJssel Financieel Advies steunt:

Copyright 2022 © Van den IJssel Financieel Advies I Boomstede 522 3608 BK Maarsen | info@vandenijssel-financieeladvies.nl 06 22 91 99 41

Websitedesign | Designbyelja | Teksten | Angelie-Inkt