‘Help, waar blijft mijn geld?’

Heb jij ook het idee dat het geld jouw portemonnee uitvliegt?

IJssel Financieel Advies Maarssen diensten
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten mijngeldzaken
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten ffp

Je let echt wel ‘op de centen’ maar ongemerkt geef je momenteel meer uit dan je wil, door hogere kosten voor boodschappen, energie, zorgverzekering en noem maar op. Krijg je zo nu en dan stress omdat je niet weet of je het financieel gaat redden? Nu en in de toekomst?

Ik merk dat steeds meer mensen beter inzicht in hun financiën willen hebben. ‘Help, waar blijft mijn geld’, hoor ik geregeld langskomen. Voor langere tijd was de wens voor financieel inzicht onderkend. Het ging goed met de economie, er was geen noodzaak. In de afgelopen jaren is deze situatie veranderd. Door corona en de huidige kostenstijgingen worden we er min of meer toe gedwongen om precies te weten waar het geld blijft. De één merkt het direct in de portemonnee, de ander ‘nog’ niet, maar iedereen wil weten ‘waar sta ik?’.

Daarbij is er ook, mede door de kwetsbare Coronaperiode en de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar + drie maanden, meer bewustwording ontstaan voor het werk. Na twee jaar op een rustiger pitje, zijn we weer terug in de ‘ratrace’ van targets halen, hoge workload door arbeidskrapte en sociaal mee willen doen, vooral nu met de feestdagen. Bij velen rijst de vraag ‘het werk valt mij zwaar, houd ik dit vol?’, en vervolgens ‘wil en kan ik blijven werken tot mijn pensioen?

Als financieel adviseur word ik natuurlijk blij van deze vragen naar inzicht. Vooral van het feit dat mensen bewuste keuzes willen maken. Voor de korte en lange termijn. Dat ieder kiest voor de vrijheid om keuzes te kunnen maken. Ik zie deze bewustwording niet alleen bij 50-plussers, maar zeker ook bij de 30- en 40’ers. Enerzijds vanuit argwaan, ‘we moeten nog maar zien of er straks nog pensioen voor ons is’, en anderzijds vanuit de gedachten ‘een eigen huis is nu niet haalbaar, wat kunnen we wel doen’?

Ook in het komend jaar zijn er weer ontwikkelingen die impact hebben op de financiële huishouding. Zo zal per 1 juli het pensioenakkoord in werking treden. Hierover wordt steeds meer duidelijk, zodat we ons erop kunnen voorbereiden en straks onze keuzes kunnen overzien.

Ik sta jong en ouder graag bij met het krijgen van een heldere blik op de financiën. Ook in het nieuwe jaar. Want ik weet dat keuzes vanuit rust en overzicht, bijdragen aan gezond oud worden. En dat is wat ik uitdraag: probeer iedere dag weer gezond ouder te worden. Wil jij dat ook? Ik kom graag met je in contact.

Fijne feestdagen en een heel gezond 2023!

Denise van den IJssel
Van den IJssel Financieel Advies

‘Met hulp van Denise hebben we inzicht gekregen in onze financiële planning van nu tot in de verre toekomst. Daarbij hebben wij nu ook inzicht in de vooruitzichten in verschillende scenario’s en hebben we enkele acties ondernemen om eventuele problemen te voorkomen.
Denise is erg prettig als gesprekspartner wat natuurlijk erg belangrijk is wanneer je je hele financiële plaatje op tafel legt!’

Jochem Broekhuizen

‘Onze toekomst ziet er ineens rooskleuriger en vooral helderder uit. Dankzij Denise: dankzij haar persoonlijk gerichte aanpak, haar confronterende eerlijkheid en het blijven doorvragen.’

Jan en Angelie

‘Via een relatie kreeg ik Denise Van den IJssel aanbevolen als iemand die me kan helpen met inzicht krijgen in mijn totale financiële huishouding. Met de juiste toepassingen, geduld en Denise haar expertise en professionaliteit heb ik nu een prachtig overzicht van mijn financiële status en heeft ze me op weg geholpen om inzicht te krijgen wat ik met mijn geld kan doen (o.a. beleggen) en hoe ik ervoor sta als ik met pensioen ga. Ook is het heel prettig dat Denise alles rustig kan uitleggen en tevens sociaalvoelend is. Ik ben uitermate blij dat ik contact heb gelegd met Denise en kan haar dus van harte aanbevelen.’

Ingrid Beemer

Van den IJssel Financieel Advies

Boomstede 522
3608 BK Maarssen

06 22 91 99 41

CFP logo vandenijssel financieel advies

Van den IJssel Financieel Advies steunt:

Copyright 2022 © Van den IJssel Financieel Advies I Boomstede 522 3608 BK Maarsen | info@vandenijssel-financieeladvies.nl 06 22 91 99 41

Websitedesign | Designbyelja | Teksten | Angelie-Inkt