Hoe ziet mijn pensioen er straks uit?

Kan ik misschien eerder stoppen met werken?

IJssel Financieel Advies Maarssen Home
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten mijngeldzaken
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten ffp

We bouwen allemaal pensioen op omdat we weten dat het belangrijk is voor later. Maar niet iedereen weet goed wat de inhoud van het eigen pensioen is. Vaak hoor ik: ‘Heb ik eigenlijk wel voldoende pensioen opgebouwd? Hoe ziet mijn pensioen er straks uit? Kan ik misschien eerder stoppen met werken?’

Deze vragen nemen toe als er iets in de persoonlijke omgeving gebeurt. Dan bedenk je ‘ik heb niet het eeuwige leven, wanneer is eigenlijk mijn pensioendatum?’ ‘Oeps dan pas, kan ik dit aanpassen? Of blijf ik dit werk doen tot mijn 70ste?’
Ook komen er meer vragen als er in de media over pensioenwijzigingen wordt gesproken. Zoals in de afgelopen maanden werd gemeld dat er een nieuw pensioenstelsel aankomt. ‘Wat houdt een nieuw stelsel in? Wat betekent dat voor mijn huidige pensioen? Moet ik actie ondernemen of niet?’

Het is logisch dat niet iedereen de pensioenafspraken begrijpt. Het is complexe materie en het helpt niet dat de overheid de regels vaak verandert. De meesten hebben een pensioen via de werkgever. Dan zet je als werknemer een handtekening en vertrouwt erop dat het goed geregeld is. Helaas blijkt dit niet voor iedereen goed uit te pakken. Daarom is het belangrijk om de inhoud zelf door te nemen. Wat bouw je op? Wat gebeurt er met het geld als je komt te overlijden? En wat als ik van baan verander? 
Anderen hebben in het verleden een polis afgesloten en weten niet meer of de opbouw voldoende is, ook omdat de AOW-leeftijd steeds hoger wordt. En hoe kan ik zo’n polis gebruiken? Wat is slim om er later profijt van te hebben? Ook hier heeft de overheid de regels regelmatig veranderd. 

Je krijgt er gewoon stress van. En dan ben ik er om rust en overzicht te brengen. Dat vind ik leuk, ik houd van cijfers en deze inzichtelijk maken voor iedereen.

Mijn dag is geslaagd als ik mensen kan helpen en terug hoor: ‘ik had totaal geen beeld, nu weet ik precies wat ik heb en dat geeft enorm veel rust’, of ‘nu weet ik waar ik sta en wat ik moet doen’.

Hoe ik dit doe? Door een helder beeld te schetsen. Dat doe ik door jouw gegevens in te vullen in mijn financieel dashboard. Deze gegevens haal ik uit jouw belastingaangifte en pensioenoverzicht. Dan wordt op eenvoudige wijze zichtbaar hoe jouw financiële plaatje er nu en in de toekomst uitziet. 
Weet je dat je hiervoor niet je hele administratie hoeft door te spitten? Jouw belastingaangifte en pensioenverzicht bevatten al 90% van alle benodigde data. De overige 10% vullen we samen in.
Heb jij behoefte aan rust en inzicht? Zal ik jou in kleine stapjes naar een goede financiële toekomst helpen? Hoe eerder je begint, hoe beter. Kom maar op, ik ben jouw vraagbaak. De (virtuele) koffie staat klaar!

Van den IJssel Financieel Advies

Boomstede 522
3608 BK Maarssen

06 22 91 99 41

CFP logo vandenijssel financieel advies

Van den IJssel Financieel Advies steunt:

Copyright 2022 © Van den IJssel Financieel Advies I Boomstede 522 3608 BK Maarsen | info@vandenijssel-financieeladvies.nl 06 22 91 99 41

Websitedesign | Designbyelja | Teksten | Angelie-Inkt