Levenstestament

Het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt.

IJssel Financieel Advies Maarssen Home
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten mijngeldzaken
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten ffp

Het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt. Ook als je ondernemer bent. Ook als je jong bent. En het kan soms zorgen voor flink wat ellende voor jezelf of je omgeving. Ellende waar je liever nu nog niet mee bezig bent…

Ik kom het vaak tegen bij mijn relaties. Het misverstand dat een levenstestament alleen iets is voor iemand in de nadagen van zijn leven. Voor het geval dat je dementerend wordt.

Maar hierbij gaan we voorbij aan wat er ook als je jong bent op je pad kan komen. Voorheen gebruikte ik het ongeluk van Prins Friso om te illustreren dat je als jong persoon toch lang in een situatie kan komen waarin je niet duidelijk kunt maken wat je wensen zijn. Sinds afgelopen jaar gebruik ik het voorbeeld van de ernstige covid patiënten die weken in coma zijn gebracht in hoop op een herstel.

Zonder levenstestament, is het voor je partner of je compagnon lastig om zaken door te laten gaan. Of om beslissingen te nemen. Als ze al weten hoe je over bepaalde zaken denkt, ontbreekt vaak de bevoegdheid om hier iets mee te doen. Denk aan je financiën, wie betaalt de BTW en het personeel door? Wie is bevoegd om de beslissingen te nemen? Tot hoever wil je dat erdoor behandeld wordt en weet je partner hoe je erover denkt? Zomaar een paar vragen die een grote impact hebben.

Gun jezelf en je partner de rust door ook dit stuk goed te regelen. Wil je hierover een sparren? Neem dan contact met op voor een (virtuele) kop koffie.

Van den IJssel Financieel Advies

Boomstede 522
3608 BK Maarssen

06 22 91 99 41

CFP logo vandenijssel financieel advies

Van den IJssel Financieel Advies steunt:

Copyright 2022 © Van den IJssel Financieel Advies I Boomstede 522 3608 BK Maarsen | info@vandenijssel-financieeladvies.nl 06 22 91 99 41

Websitedesign | Designbyelja | Teksten | Angelie-Inkt