Overlijden

en andere nare dingen waar we liever niet over na willen denken.

IJssel Financieel Advies Maarssen Home
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten mijngeldzaken
vandenIJssel Financieel Advies Maarssen financiële diensten ffp

Laatst sprak ik een ondernemer. Hij en zijn partner waren niet getrouwd en hadden inmiddels twee kinderen die bijna gaan studeren. Hun testamenten? Die waren nog van toen zij geen kinderen hadden. Door dit testament werden de kinderen geen erfgenaam, terwijl de keuze hiervoor veel successie in de toekomst kan voorkomen.

Als ondernemer wil je liever niet bij stil staan bij je eigen overlijden. Je hebt een bedrijf te runnen en een leven te leiden. Geen tijd om hierover na te denken.

En toch is het zo belangrijk. Je gunt je naasten hiermee de rust dat ze weten wat ze kunnen doen als het op je pad komt. Met een testament regel je dat je bedrijf kan doorgaan na je overlijden. Dat je nalatenschap op de juiste manier vererft én dat je gebruik maakt van de mogelijkheden om erfbelasting te voorkomen.

In Nederland hebben we sinds 2018 een goed wettelijk erfrecht dat de positie van de langstlevende beschermt. Een prima regeling voor een standaard situatie. Maar een ondernemer en een ondernemersgezin zijn géén standaard situatie. Vaak past het wettelijk erfrecht niet óf worden er mogelijkheden niet benut om successie te besparen.

Heb jij nog geen testament of nét als deze ondernemer eentje van jaren terug? Neem contact met me op voor een (virtueel) kopje koffie.

Van den IJssel Financieel Advies

Boomstede 522
3608 BK Maarssen

06 22 91 99 41

CFP logo vandenijssel financieel advies

Van den IJssel Financieel Advies steunt:

Copyright 2022 © Van den IJssel Financieel Advies I Boomstede 522 3608 BK Maarsen | info@vandenijssel-financieeladvies.nl 06 22 91 99 41

Websitedesign | Designbyelja | Teksten | Angelie-Inkt